© Brecht Van Maele

Antwerps VB-kopstuk publiceert boek rond islamisering bij uitgeverij Doorbraak

Bij uitgeverij Doorbraak is dinsdag ‘Voor vrijheid dus tegen islamisering’ verschenen, een boek van Antwerps Vlaams Belang-woordvoerder Sam van Rooy die waarschuwt voor de islamisering van de westerse samenleving. Het is de eerste keer dat een prominent lid van Vlaams Belang voor de publicatie van een boek terecht kan bij een andere Belgische uitgever dan de ‘eigen’ uitgeverij Egmont.

Bij Doorbraak is uitgever Karl Drabbe actief, nadat hij enkele jaren geleden moest opstappen bij uitgeverij Pelckmans in dezelfde periode waarin Pelckmans op het laatste nippertje besliste het boek ‘Waarover men niet spreekt’ van Wim van Rooy – de vader van Sam – niet te publiceren. Ook dat boek trok van leer tegen islamisering.

In ‘Voor vrijheid dus tegen islamisering’ citeert en parafraseert Sam van Rooy een heleboel ex-moslims, moslimdissidenten en andere “ervaringsdeskundigen” over hoe de islam volgens hem oprukt en hoe dat verworven vrijheden en rechten onder druk zet. Van Rooy haalt ook uit naar zowel de traditionele als sociale media omdat die islamkritiek, zoals vergelijkingen die hij trekt tussen de islam en het nazisme, zouden negeren of zelfs censureren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Rooy argumenteert onder meer dat net het tolerante karakter van de westerse samenleving haar kwetsbaar maakt voor islamisering, verwijzend naar voorbeelden zoals de foto op de cover van het boek: een wedstrijd tussen twee beachvolleybalsters waarvan er één gehuld is in een hijab – pas mogelijk na een wijziging van de kledingvoorschriften in de sport. Islamisering verloopt volgens de Vlaams Belanger trouwens hoofdzakelijk “via de degraderende status van meisjes en vrouwen en de toenemende aansporing en dwang om zichzelf te bedekken”. Van Rooy pleit nu voor een immigratiestop voor moslims, omdat een verlichte, Europese islam volgens hem een utopie is, en het uitwijzen van “beroepsmoslims”.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio