Voetgangerstunnel ook in augustus verlicht in regenboogkleuren

Foto: Jan Van der Perre

Voetgangerstunnel ook in augustus verlicht in regenboogkleuren

Print
Antwerpen -

De voorbije dagen kwamen er heel wat lovende reacties op de regenboogverlichting in de voetgangerstunnel. Daarom zal de tunnel ook in augustus een paar dagen verlicht zijn tijdens de Antwerp Pride, zegt Antwerps schepen van Diversiteit Fons Duchateau (N-VA) op Radio 2.

De tunnel permanent zo verlichten is op dit moment technisch niet mogelijk, maar als de reacties in augustus ook zo positief zijn wil Duchateau hier wel over nadenken. “Dit zal ik dan meenemen naar de volgende legislatuur. Het zou alvast een wereldprimeur zijn mocht de tunnel altijd verlicht zijn in de regenboogkleuren”. De Antwerp Pride vindt dit jaar plaats van 8 tot 12 augustus.

De Voetgangerstunnel was verlicht tot dinsdagavond 22 uur. Het initiatief kaderde in een hoffelijkheidscampagne voor LGBTI’s (lesbian, gay, ¬bisexual, transgender en intersexual, red.). “Met deze campagne roepen we op tot verdraagzaamheid en eisen respect voor iedereen. En al zeker voor mensen die het binnen hun gemeenschap moeilijk hebben om uit de kast te komen of met hun geaardheid in de openbaarheid te treden”, aldus Duchateau.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio