Verhuis hof van beroep naar oud justitiepaleis eindelijk in gang gezet

Foto: jvdp

Verhuis hof van beroep naar oud justitiepaleis eindelijk in gang gezet

Print
Antwerpen -

Dat het oude justitiepaleis op de Britselei in de toekomst de nieuwe thuishaven wordt van het hof van beroep, is ondertussen oud nieuws. Maar sinds begin deze maand zijn die plannen ook eindelijk concreter geworden. “De ministerraad van 1 juni heeft beslist dat de financieringsplannen eindelijk rond zijn. De volgende stap is nu het lanceren van het aanbestedingsdossier, zodat er een aannemer gevonden kan worden”, zegt woordvoerder van het hof van beroep Tom Hoorens.

“Dat werd tijd. Het renovatieproject, dat over een bedrag van 47 miljoen euro gaat, had eigenlijk al lang bezig moeten zijn, maar heeft vertraging opgelopen. Daarom is dit een zeer belangrijke stap in de goede richting.”

Voorlopig huist het hof van beroep nog in het gebouw op de Waalsekaai, dat in slechte staat is. “Alle personeelsleden kunnen niet wachten op de verhuis”, klinkt het. “Het M HKA, het Antwerps Museum voor Hedendaagse Kunst, zou bovendien in 2023 verhuizen naar de site waar wij nu gevestigd zijn. Dus ook voor hen biedt de beslissing van de ministerraad eindelijk vooruitgang.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio