Tekening van Fiona (9) wint prijs en siert voortaan brooddozen

Fiona Buysse. Foto: if

Tekening van Fiona (9) wint prijs en siert voortaan brooddozen

Print
Stekene -

Fiona Buysse van De Molenberg in Stekene heeft de derde tekenwedstrijd van de provincie Oost-Vlaanderen en het informatiepunt Europa Direct gewonnen. Kinderen uit het derde en vierde leerjaar konden een tekening maken over wat Europa voor hen betekent. Ruim tweehonderd leerlingen namen deel. Gedeputeerde Martine Verhoeve, bevoegd voor Europese Samenwerking, verraste winnares Fiona en haar klas. Ze overhandigde hen de hoofdprijs van de wedstrijd: brooddozen met de winnende tekening erop gedrukt.

Moeilijke keuze

“Dit jaar was de keuze ontzettend moeilijk want we ontvingen veel originele tekeningen. De tekening van Fiona waarop kinderen elkaar een hand geven rond een wereldbol sprak de jury wel erg aan. Maar het was vooral de tekst Onze thuis is hier is een warme boodschap.” De negenjarige is dolblij met haar prijs. “Ik teken heel graag maar had niet verwacht te winnen.”

Ondanks haar jonge leeftijd heeft Fiona een duidelijke visie op Europa. “Europa moet een thuis voor iedereen zijn waar iedereen zich thuisvoelt en gelijk is.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio