Verkiezingen 2018 - Deurne

Open Vld deelt 2.000 zadelhoesjes uit

Foto: svw

Open Vld deelt 2.000 zadelhoesjes uit

Print
Deurne / Berchem -

Open Vld deelde aan het station van Berchem en in Deurne 2.000 zadelhoesjes voor fietsen uit. Met de actie willen de Antwerpse liberalen het gebruik van de fiets in de districten aanmoedigen. De blauwe zadelhoesjes hebben de slogan ‘Met Open Vld zit je goed’.

Berchems Open Vld-lijsttrekker Kris Gysels, Berchems districtsschepen Ann Bakelants en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz namen de fietsenstallingen aan het station van Berchem onder handen.

“Fietsen van en naar het treinstation past volledig in de plannen voor een ‘modal shift’”, zegt Schiltz. “We kunnen enkel maar het wegverkeer terugdringen als we ongemakken voor fietsers wegnemen. Ons fietsplan voorziet in tal van voorstellen, met deze zadelhoesjes leveren we daarbovenop nog een kleine extra bijdrage.”

Ook in Deurne voerde de Open Vld actie, op de Cornelissenlaan aan de oversteek van het Sterckshof in het Rivierenhof. Onder meer districtsschepen Freddy Lorent, gemeenteraadslid Axel Polis en voorzitter van Open Vld Deurne Benny van Loon deelden er achthonderd fietszadelhoesjes uit. De partij pleit ervoor om van de Cornelissenlaan een fietsstraat te maken. “De voorbije legislatuur hebben we sterk geïnvesteerd in het verbeteren van fietspaden en het verhogen van de verkeersveiligheid. De fietsstraat in de Ruimtevaartlaan is een groot succes gebleken. Daarom dat we dit ook voor de Cornelissenlaan willen. Het is het drukste fietsknooppunt van Vlaanderen. Maar ook automobilisten vinden hun weg naar de groene laan, vaak om files op de Sterckshoflaan te omzeilen. Dat leidt soms tot gevaarlijke situaties.” 

Open Vld trakteert de fietsers in Merksem en Ekeren de volgende dagen ook nog zadelhoesjes.

Verkiezingsnieuws