Vier jaar cel voor Poolse aannemer die Tomas (35) met pan doodsloeg

De feiten speelden zich af in het tweede pand van rechts. Foto: Dirk Kerstens

Vier jaar cel voor Poolse aannemer die Tomas (35) met pan doodsloeg

Print
Antwerpen 2060 / Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Poolse aannemer Piotr N. (36) veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan één jaar met uitstel, voor het doodslaan van zijn onderaannemer Tomas Fiuk. Vier medebeklaagden, die door Piotr N. waren opgetrommeld om het slachtoffer een lesje te leren, kregen straffen van 3 jaar tot 10 maanden effectief.

De feiten dateren van 22 februari 2017. Piotr N., eigenaar van het bouwbedrijfje Construction Empire, trok met enkele werknemers naar de woning van Tomas Fiuk, in de Oranjestraat in Antwerpen-Noord. Fiuk werkte als onderaannemer voor Piotr N., maar tussen de twee was een zakelijk dispuut ontstaan.

Fiuk zou materiaal en geld van zijn opdrachtgever hebben achtergehouden, waar door N. problemen kreeg met zijn klanten. N. trommelde een aantal van zijn werkmannen op om Fiuk een lesje te leren. In het appartement van Fiuk kwam het tot een zware vechtpartij, waarbij Piotr N. zo hard met een steelpan op het hoofd van Fiuk sloeg, dat de steel afbrak door de impact.

Mr. Sam Vlaminck, de raadsman van N., stelde dat zijn cliënt handelde uit wettige zelfverdediging. Fiuk zou Piotr N. als eerste hebben aangevallen met een mes. De rechtbank volgt die stelling niet, omdat ze enkel ondersteund wordt door de verklaringen van de twee betrokken werknemers van N.

Bovendien werd na de feiten geen mes aangetroffen in het appartement. De rechtbank meent dat Piotr N. buitenproportioneel veel geweld heeft gebruikt tegen het slachtoffer en verwijt hem “een totaal gebrek aan respect voor een medemens”. “Het slachtoffer was er erg aan toe maar werd alleen achtergelaten in het appartement. Het zijn de buren die de hulpdiensten hebben verwittigd”, aldus de rechtbank.

De rechtbank meent dat een Piotr N. een streng signaal moet krijgen en veroordeelt hem tot 4 jaar cel, waarvan één met uitstel, en een boete 600 euro. De vier medebeklaagden werden bij verstek veroordeeld tot straffen van 3 jaar tot 10 maanden effectief.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio