Huishoudhulpen bij Partena gaan vanaf donderdag staken

Foto: belga

Huishoudhulpen bij Partena gaan vanaf donderdag staken

Print
Brussel -

De vakbonden en de directie bij Partena hebben maandagavond geen akkoord bereikt tijdens een verzoeningsvergadering. De huishoudhulpen gaan vanaf donderdag staken. De bonden zijn misnoegd door de ongelijke behandeling van de huishoudhulpen bij Partena. Dat meldt Patrick Serlet van ABVV Algemene Centrale maandagavond.

De vakbonden bij Partena Dienstencheques dienden vorige week een stakingsaanzegging in na een aanslepend sociaal conflict. Het sociaal overleg verloopt volgens de bonden al langer moeizaam. Vorig jaar rond deze periode was er ook al een sociaal conflict. De druppel die de emmer nu deed overlopen, is de ongelijke behandeling van de huishoudhulpen van Partena en die van het overgenomen dienstenchequebedrijf Solide Forta.

Maandag vond een verzoeningsvergadering plaats, maar die leverde volgens Serlet niets op. “De arrogantie bij de directie van Partena blijft dezelfde. Er is zelfs geen begin van een voorstel op tafel gelegd. Daarom rest ons niets anders dan vanaf donderdag te staken”, aldus Serlet.

Volgens Wendy Buedts van ACV Voeding en Diensten hebben de vakbonden de verzoening alle kansen gegeven. “We waren hoopvol en wilden een signaal geven aan de directie dat we bereid waren tot een verzoening. Maar de directie kwam naar de verzoeningsvergadering zonder mandaat en gaf dus geen enkele opening. Bemiddelen was dus onmogelijk.”

De staking gaat donderdag van start en is volgens Serlet en Buedts voor onbepaalde duur. Partena telt meer dan 2.000 huishoudhulpen.

Nu in het nieuws