Sfeergroep Brigata Trenta kiest voor Lierse Kempenzonen

Foto: BELGA

Sfeergroep Brigata Trenta kiest voor Lierse Kempenzonen

Print

Luttele dagen nadat Yellow Black Army en Pallieter Casuals Lier nog trots aankondigden zich unaniem achter Lyra-Lierse te scharen, scheurde de jongere generatie van de fanatieke aanhang zich af in Brigata Trenta. Zij kiezen resoluut voor Lierse Kempenzonen.

Brigata Trenta is een samensmelting van Lierse Youth en Young Fanatics, die in de laatste dagen van het intussen failliete Lierse voor een groot deel verantwoordelijk waren voor de sfeer in het stadion. En net dat Lisp en de binding met het oude Lierse laat de nieuwe groep niet los. “In sommige media verscheen eerder deze week dat de fanatieke aanhang van Lierse zich ten volle achter de piste Lyra-Lierse zou scharen. Dat klopt voor YBA en PCL, maar er zijn uiteraard nog andere fanatieke supportersgroepen. Lierse Youth en Young Fanatics zijn samen rond de tafel gaan zitten, omdat we onze roots toch eerder op het Lisp en in de piste Lierse Kempenzonen zagen. Heel snel bleek dat we op dezelfde golflengte zaten”, zegt Neal Meulemans.

Waarden van het oude Lierse

Nadat het supportersverbond van Lierse zich eerder al afscheurde van Lierse voor Altijd, doen nu twee fanatieke supportersgroepen hetzelfde. “Voor alle duidelijkheid blijven we heel veel respect betonen voor YBA en PCL. Wij zijn de kleinere broertjes en hebben heel veel geleerd van hen. Maar wij vinden dat na tien moeilijke jaren het nieuwe bestuur op Lierse een eerlijke kans verdient. De eerste gesprekken waren hartelijk en warm. Wij willen de waarden en symbolen van het oude Lierse laten terugkeren en zitten daarmee op dezelfde golflengte met het bestuur.”

Brigata Trenta wil een echte twaalfde man zijn. “Trenta is de verwijzing naar ons oude stamnummer dat we terug willen bemachtigen. Brigata lonkt naar een Italiaanse sfeerbeleving, waarbij we negentig minuten achter het team willen staan”, aldus Meulemans.

Meer voetbalnieuws