© AZ Sint-Maarten

Ruim 10.000 mensen bezoeken nieuw ziekenhuis

Dit weekend hebben 10.500 mensen de nieuwbouw van het AZ Sint-Maarten in Mechelen bezocht. In de week van 15 oktober verhuizen de patiënten. Tot dan draait het nieuwe ziekenhuis nog proef.

Sven Van Haezendonck, Stijn Van de Sande

Zowel zaterdagnamiddag als zondag stond de indrukwekkende nieuwbouw langs de R6 open voor het publiek. Bezoekers konden het ultramoderne operatiekwartier ontdekken en een eerste blik werpen in de kamers.

Vrijdag werd het gebouw nog officieel ingehuldigd. Het opendeurweekend was de afsluiter van een evenementenweek waarbij ook medewerkers, artsen en zorgprofessionals konden kennismaken met de nieuwe locatie.

Vooral het operatie- en het verloskwartier konden op veel interesse rekenen. “Het ziekenhuis is gigantisch en hypermodern, we zijn erg onder de indruk”, klonk het bij Jean-Pierre en Vera Dobbels. “De mensen zien dingen die ze anders nooit te zien krijgen. Het enthousiasme was zo groot dat we vroeger moesten openen”, zegt een tevreden algemeen directeur Jan Ennekens.

De komende maanden wordt alles nog eens grondig getest en wordt het personeel opgeleid. Dit najaar wordt de nieuwbouw echt operationeel als de patiënten vanuit de drie verouderde campussen in Mechelen en Duffel naar de nieuwbouw verhuizen.

© AZ Sint-Maarten

© AZ Sint-Maarten

© Stijn Van de Sande

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio