© Joris Herregods

225 lopers trotseren trappen op vierde Silverrun

Zo’n 225 lopers, onder wie 48 brandweermannen in volledige uitrusting, hebben zondag in Antwerpen de vierde editie van de Silverrun gelopen. De treden konden alleen of in estafette worden gelopen en lopers konden ook kiezen om de drie torens op en af te lopen.

De Silverrun is een unieke trappenloopwedstrijd in Vlaanderen. Het is een trappenloopwedstrijd middenin een sociale woonwijk, in en rond de bekende Silvertoptorens langs de Antwerpse ring. De organiserende partners willen op die manier de deelnemers en bezoekers laten kennismaken met sociale huisvesting en enkele vooroordelen rond leven in een sociale woonwijk doorbreken.

Eén toren heeft 640 trappen, sommige moedige lopers kozen om ze alledrie op en af te lopen. Thijs Vissers was de snelste man die de drie torens (1920 trappen) beklom, in 12 minuten en 41 seconden. Joyce Lemoine deed het bij de vrouwen het snelst, met een tijd van 16 minuten en 42 seconden. Bij de lopers die maar één toren beklommen, was Joran Meys de snelste man in 3 minuten en 43 seconden, Lies Vanitterbeeck was de snelste vrouw in 4 minuten en 32 seconden. Bij de lopers waren ook 48 brandweermannen uit vier verschillende korpsen die in volledige uitrusting de uitdaging aangingen.

De Silverrun is een initiatief van Woonhaven Antwerpen, De Ideale Woning, ABC, Stad Antwerpen en de AP-Hogeschool. Als thema is dit jaar gekozen voor circus, met tussendoor optredens van acrobaten en een workshop van Ell Circo D’ell Fuego.

© Joris Herregods

Tips om te Doen!