© kma

© kma

1 / 2

Kakenestje Fleur (10 dagen) en nestor Vic (25) samen op zilveren straatfeest De Bergen

De Bergen in Zandhoven vierde voor de 25ste keer straatfeest. Een zilveren jubileum dus, maar eigenlijk was het al zeker de veertigste keer dat de buren samen vierden. Alleen heette het toen nog niet ‘straatfeest’.

Kristin Matthyssen

De Bergen loopt van aan het gemeentehuis helemaal tot de Liersebaan en wordt doormidden gesneden door de Vierselbaan. Het waren zaterdag de buren uit het gedeelte tussen het gemeentehuis en de Vierselbaan die hun zilveren straatfeest vierden. Dat gebeurde op de prachtige locatie van domein Bruyneel, het park in gemeentelijk eigendom dat recht tegenover hun voordeuren ligt.

“We zijn nog altijd heel dankbaar dat de gemeente dit domein enkele jaren geleden heeft aangekocht”, vertellen Leo Van Dooren en René Wouters. “Anders hadden hier nu waarschijnlijk appartementen gestaan. Een ander voordeel is dat we onze tent ’s avonds niet meer op straat moeten opruimen maar dat we nu meer tijd hebben tot ’s morgens. ’s Ochtends serveren we nog spek met eieren voor de buren die alles mee komen opruimen. Ons straatfeest duurt dus eigenlijk twee dagen.”

Leo weet nog dat toen ze 25 jaar geleden hun eerste straatfeest hielden, ze alles opzij moesten zetten omdat de voetbedevaart naar Scherpenheuvel ineens passeerde. “Dat kan ons hier nu in het park niet meer overkomen.”

Officieel gaat het om het 25ste straatfeest, maar volgens Leo is het in werkelijkheid veel ouder.

“Vroeger - ik spreek nu over veertig jaar geleden - gingen wij al één keer per jaar met alle geburen op verrassingsreis met de bus. Meestal ging er dan een muzikant, Jos Van Sanvoort, mee. Nu leggen we ieder 15 euro bij en blijven we eten en drinken tot ’s morgens vroeg. Een BOB hebben we niet nodig, want we zijn direct thuis. ”

Vic Vercammen was zaterdag met zijn 75 lentes de oudste aanwezige buurman die kwam barbecuen in Bruyneel. Fleur Van Orshoven (10 dagen) is het kakenestje van De Bergen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio