Verkiezingen 2018 - Borgerhout

N-VA kondigt kandidaten Borgerhoutse districtsraadlijst aan: “Er is veel te weinig geïnvesteerd in openbaar domein”

Foto: Maaike Floor

N-VA kondigt kandidaten Borgerhoutse districtsraadlijst aan: “Er is veel te weinig geïnvesteerd in openbaar domein”

Print
Borgerhout -

Aan het Krugerplein in Borgerhout heeft N-VA de kandidaten voorgesteld voor de districtsraadsverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen. Voor het district staan Alain Herremans, Lisa Geets en Eva Van Keer, die overstapte van de CD&V, op plaats 1, 2 en 3. Ludo Kennis, de vader van Koen Kennis, staat op plaats 14.

Fractieleider van de districtsraad Alain Herremans is naast OCMW-raadslid ook lid van de raad van bestuur van het Zorgbedrijf. Bekijk hieronder de volledige kieslijst voor de districtsraadsverkiezingen van 14 oktober:

1. Alain Herremans 2. Lisa Geets 3. Eva Van Keer 4. Kris Matheussen 5. Patrick Paredaens 6. Fatima Talhaoui 7. Kurt Van Daele 8. Christel Dries 9. Brahim Zeroual 10. Wouter Luykx 11. Betty Van de Wauwer 12. Gillie Van de Meersche 13. Hans Gooris 14. Ludo Kennis 15. Kevin Kennis 16. Annie Schenck 17. Vera Buyens 18. Romain Goessaert 19. Mieke De Backer 20. Hendrik Heiremans 21. Lilly De Munck 22. Arnold Van Dierdonck 23. Sebastiaan Provost 24. Sadia Choukri 25. Patrick Van den Abbeele

Borgerhout is het enige district waar N-VA niet meebestuurt, maar daar hoopt de partij na oktober verandering in te brengen. “De afgelopen legislatuur is er in Borgerhout veel te weinig geïnvesteerd in openbaar domein”, zegt Alain Herremans. “In Borgerhout is 7 tot 8 miljoen geïnvesteerd, terwijl dat in de andere districten 11 tot 12 miljoen euro is. We willen de openbare ruimte beter inrichten, zo wordt de buurt aantrekkelijker en is er een groter veiligheidsgevoel.”

Eén van de pleinen die de partij wil aanpakken is het Laar. De N-VA wil ook meer aandacht voor Borgerhout extra muros. Lisa Geets: “Dat wordt door het huidige bestuur verwaarloosd, terwijl er veel jonge gezinnen wonen die zich voor hun buurt willen inzetten.” Het aanpakken van sluikstort, groene ‘sproeten’ in de wijk, en verkeersveiligheid zijn andere thema’s. Eva Van Keer: “We willen zeker ook metrohalte Drink open.”

Alain Herremans wil verder het geld voor de verenigingen anders verdelen. “En er zijn veel kleine verenigingen die steun verdienen, nu zijn het vaak dezelfde grote spelers die geld krijgen, terwijl zij ook via andere kanalen al subsidies hebben gekregen. Denk bijvoorbeeld aan De Roma. Ook Ringland krijgt geld van het district, terwijl dat overkoepelend werkt en niet aan Borgerhout alleen gebonden is.”

Lisa Geerts verwacht een harde campagne. “In deze buurt durven mensen vaak niet te zeggen dat ze ons steunen, omdat daar dan felle reacties op komen. Op straat merken wij dat zelf ook. Ik respecteer ieders politieke overtuiging, maar andersom is dat blijkbaar niet evident.”

N-VA kondigt kandidaten Borgerhoutse districtsraadlijst aan: “Er is veel te weinig geïnvesteerd in openbaar domein”
Foto: Maaike Floor

Gemeenteraadsverkiezingen

Zetelend districtsraadslid Patrick Van den Abbeele komt ook op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal plaats 14 bezetten. Zetelend gemeenteraadslid Fatima Talhaoui bekleedt de 22ste positie. Lisa Geets wordt op de 38ste plaats lijsttrekker van de derde kolom. Tot slot staat ook Romain Goessaert op de gemeentelijst, op plaats 46.

Verkiezingsnieuws