Toiletten van Joki  gaan tegen de vlakte

Een aannemer is bezig met de afbraak van het sanitaire blok. Foto: Joren De Weerdt

Toiletten van Joki gaan tegen de vlakte

Print
Heist-op-den-Berg / Itegem -

Een aannemer is bezig met de sloop van het sanitaire blok van het voormalige jeugdhuis Joki in Itegem (Heist-op-den-Berg). Daarna wordt een nieuw gebouw gezet.

De gebouwen van Joki zijn al langer aan renovatie toe. Vorig jaar werd er nog een nieuw dak gelegd op het gebouw waar tegenwoordig jeugdclub Scoebidoe haar werking heeft, zodat de zolder als berging gebruikt kon worden.

“Nu gaan we voor de volgende stap. Het zijgebouw wordt gesloopt, dat is het gedeelte waar de toiletten zich bevinden, het sanitair was compleet versleten en het gebouw was niet eens geïsoleerd. In de winter moesten er zelfs elektrische vuurtjes geplaatst worden omdat anders de leidingen bevroren. In het dak zat ook asbest. Renoveren was dus geen optie, daarom zetten we een nieuw sanitair blok dat aan de moderne eisen voldoet”, zegt schepen van Jeugd Kelly Van Tendeloo (sp.a).

De kostprijs bedraagt 75.000 euro. “Zaal Joki is een van de weinige polyvalente zalen die iedereen kan huren in Itegem, dus vinden we het belangrijk dat die weer in goede staat gebracht wordt. Het sanitair blok met extra bergruimte zal klaar zijn tegen het einde van het jaar.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio