BOEK. Carlo Lucarelli - Intrigo Italiano

Foto: intrigo

BOEK. Carlo Lucarelli - Intrigo Italiano

Print
1953. Net als zoveel andere Europese landen bevindt Italië zich in een fase van wederopbouw. De vele politieke conflicten en het spook van de Koude Oorlog zorgen voor een onrustig klimaat, waaraan de doorsnee Italiaan maar moeilijk gewend geraakt.

 Het is in dit tijdsgewricht dat commissaris De Luca in Bologna te maken krijgt met enkele eigenaardige sterfgevallen. Een professor en zijn 12-jarig zoontje komen om bij een gruwelijk verkeersongeval en een paar maanden later wordt de kersverse weduwe vermoord aangetroffen in de badkuip die bij het ‘liefdesnestje’ van haar man hoorde. De geheime dienst vraagt De Luca om incognito een en ander uit te zoeken. De Luca heeft zeker geen vlekkeloze reputatie – sommige van zijn keuzes blijven hem achtervolgen - maar hij is nog altijd een briljante politieman. Al is dat in Italië niet altijd een even hoog ingeschatte eigenschap. Soms kan je immers, in de ogen van de gevestigde machten, beter niet te hard je best doen.

Sfeervolle, stilistisch sterke thriller met veel aandacht voor de politieke, culturele en sociale achtergronden waarin de hoofdpersonages zich voortbewegen.

 

Serena Libri, 241p, 18,90 euro

MEEST RECENT