© Plus Magazine

Acht weekendtips voor wie toe is aan ontspanning, cultuur of gewoon genieten

Goed of slecht weer: je kan dit weekend in de stad alle kanten uit. Acht tips voor wie toe is aan ontspanning, buitenlucht, een portie cultuur of gewoon genieten.

Heel Geestig

Toneelvoorstelling waarin Charles een nieuw boek wil schrijven waarin een medium de hoofdrol zal spelen. Hij nodigt daarvoor de helderziende mevrouw Arcati uit om bij hem thuis een séance te houden. De avond wordt een succes, tot Charles zijn eerste vrouw Elvira in de kamer voelt ronddwalen. Spelen mee: o.a. Myriam Bronzwaar, Leah Thys en Wim Stevens.

Praktisch: op 8/06 (20.30u), 9/06 (20.30u) en 10/06 (15u) in het Fakkeltheater. www.fakkeltheater.be

Hobokens Wild

De ervaren gidsen van Expeditie Team Nello & Patrasche geven tekst en uitleg bij alle bloeiende planten en kruiden, het thema van deze wandeling. Een aantal van deze kruiden wordt ook gebruikt om bier te brouwen: Hobokens Wild. Op het einde van de wandeling wordt een proeverij aangeboden van drie biersoorten: de blond, amber en tripel.

Praktisch: op 9/09 vanaf 14u aan de ingang aan de Schroeilaan, tegenover station Hoboken-Polder. De wandeling en proeverij eindigen rond 17u. www.natuurpunt.be

Brunch in ’t park

Een uitgebreid ontbijtbuffet met lokaal lekkers en klassiekers als brood, croissants en toast, spek met eieren, ontbijtgranen, fruitsalades, gerookte zalm, kaasjes en beleg.

Praktisch: op 10/06 tussen 10 en 13u. Inschrijven kan op www.barnoord.be

Plein Plezier

Op de zondagen van juni wordt het Jos Verhelstplein aan Het Oude Badhuis omgetoverd tot Plein Plezier, met circusacts, kindergrime, gratis workshops, een zonneterras, muziek, ijsjes en randanimatie.

Praktisch: op 10/06 van 14 tot 17u. De toegang is gratis. www.oudebadhuis.be

Architectuurroute

De bewegwijzerde Architectuurroute neemt fietsers mee langs klassiekers en verrassende vormen van hedendaagse stadsontwikkeling. Het Kerkschip in het Houtdok? Het Duitse tankschip uit WOII? Of de enige woning in België van Le Corbusier? De route laat ze niet links liggen.

Praktisch: Het gratis fietsplan is verkrijgbaar bij een van de bezoekerscentra van Visit Antwerpen. Vertrek en eindpunt aan de Grote Markt. www.visitantwerpen.be

Lentekriebels

Niets zo leuk als genieten van de resterende lentesporen, met de zomer in het vizier. Ultieme plekjes daarvoor zijn het openluchtmuseum in het Middelheimpark, waar je met de fiets kan slalommen rond 100 jaar beeldhouwkunst, of het Rivierenhof, goed voor 130 hectare wandelen, fietsen, joggen en genieten. Verder is er ook nog de Botanische Tuin aan de Leopoldstraat, een collectie van uitzonderlijke bomen en struiken, geneeskrachtige kruiden en een serre met uitheemse planten en cactussen.

Praktisch: www.visitantwerpen.be

De meester leeft!

In de aanloop naar 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt de collectie van het Rubenshuis uitgebreid met enkele meesterwerken. De al vroeger gearriveerde werken van Tintoretto, Titiaan en Anthony Van Dyck worden nu uitgebreid met zeven topwerken. Blikvanger is Rubens' 'Marteldood van de Heilige Andreas' uit de Fondación Carlos de Amberes te Madrid.

Praktisch: Wapper 9, Antwerpen. www.rubenshuis.be

Zomerwandeling Barok

Onder de noemer 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' komen bezoekers alles te weten over Peter Paul Rubens en zijn barokke, culturele nalatenschap. Deze zomerwandeling is de ideale opstap naar de rest van het programma dat nog zal volgen.

Praktisch: vanaf 5/07 tot 30/08. Start- en eindpunt aan de muziekkiosk op de Groenplaats. Vroeg boeken is de boodschap. www.visitantwerpen.be

Tips om te Doen!