DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Foto: Bert Hulselmans

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Print

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

1 WO 13/06 Mechelse maatjes

www.mechelen.be

Maatjesharing is de eerste, jonge haring van het seizoen. Om dat te vieren vindt woensdag op de Grote Markt in Mechelen het Maatjesfeest plaats. Vanaf 16u kan je er smullen van maatjes, oesters, paella en bakharing. Om de sfeer erin te houden staan er optredens op het programma, met achtereenvolgens de Ierse volksmuziek van Doolin, Gery’s Big Band, Patrick Riguelle & Vrienden en Nite Spirit.

2 ZA 09/06 - ZO 10/06 Smullen in Malle

www.facebook.com/derenessefoodtruckfeste

Smulpapen begeven zich dit weekend naar het domein van kasteel de Renesse in Oostmalle. Opgevrolijkt door livebands en springkastelen vindt daar het De Renesse Foodtruck Feste plaats. Om 13u wordt het WK Penalty 2018-toernooi gehouden ten voordele van het Kinderkankerfonds. Op zondag is er ook een pop-upmarkt.

3 ZA 09/06 - ZO 10/06 Fraaie tuinen en vijvers

www.opentuinenvijverweekend.be

Inspiratie opdoen voor je tuin kan dit weekend in de Antwerpse polder. In Berendrecht en Zandvliet kan je tijdens het Open Tuin- en Vijverweekend veertien privétuinen bezoeken. In elke tuin is iets extra te beleven: van kunst over proeverijen tot geleide wandelingen. Aan de start van het parcours kan je eventueel fietsen huren.

4 ZA 09/06 Straattheater in Berchem

www.ccberchem.be

’t Groen Kwartier en PAKT in Berchem staan vandaag letterlijk en figuurlijk op stelten. Verspreid over het groene park en de industriële site stoot je er vanaf 14u op circusacts en straattheater. Zo is er onder meer een kazoofanfare en leren kinderen reuzenzeepbellen tot 5 meter blazen. De handelaars van ’t Groen Kwartier zorgen voor hapjes en drankjes.

5 ZA 09/06 Wandelen in Weert

www.wandelclubkadee.be

Vanuit Gemeenschapshuis Branst (Luipegem 160) in Bornem vertrekt straks de Acht van Weert. Deze wandeling, met parcours tussen 6 en 27 km, loopt langs ingedijkte schorren en poldergebied. Wandelaars lopen door bossen en over dijken met zicht op de Schelde. De grotere afstanden leiden langs het grafelijk kasteel van Marnix de Sainte-Aldegonde aan de overzijde van de Oude Schelde. Controleposten zijn er in het jeugdcentrum Den Appeldijk en het ambachtenmuseum De Zilverreiger, waar je het streekbier De Slijkneus kan proeven.

6 ZO 10/06 Snuisteren op marktjes

www.marktvanmorgen.be, www.swanmarket.nl

De Markt van Morgen in de Kloosterstraat biedt al tien jaar een sympathiek concept: beginnende en eigenwijze ontwerpers kunnen er hun creaties tonen en verkopen. Van mode tot juwelen, van accessoires tot grafiek, interieur en meubilair, elke keer weer kan je er schatten op de kop tikken. De Markt van Morgen wordt tussen 12 en 18u opgeluisterd met dj’s en de Bar van Morgen. Meer van dat vind je zondag ook op de Antwerpse Grote Markt tijdens Swan Market (11-18u).

7 ZO 10/06 Rozenfeest in Rivierenhof

www.provincieantwerpen.be

Onder de beuken van de Parkweg in het Rivierenhof kan je zondag tijdens het Rozenfeest rozen kopen, advies vragen aan experten en genieten van animatie en proevertjes geïnspireerd door de koningin der bloemen. Ook kunst- en crealiefhebbers halen tussen 11 en 18u hun hart op in het Rivierenhof. Tegelijk vindt er de Kunstroute plaats met kraampjes met lokale, handgemaakte creaties en kunstwerkjes. Op het danspodium tonen de Deurnse verenigingen hun kunnen.

8 ZO 10/06 Trappenloop in Antwerpen

www.silverrun.be

Wie over de Antwerpse Ring rijdt, ziet de Silvertoptorens al van ver verschijnen. Om ze ook eens van binnen te bewonderen, kan je zondag deelnemen aan de Silvertoprun. Wie een van de torens beklimt, stijgt en daalt twintig verdiepingen of krijgt 640 treden voor de kiezen. Sportievelingen lopen de drie torens naar boven én naar beneden om te finishen als de ultieme Silverrunner.

9 ZO 10/06 Sinjor Circo

www.antwerpen.be

Sinjor Circo is een nieuw festival dat straattheater naar Antwerpse pleintjes brengt. De aftrap volgt zondag op het grasplein aan de Schijfstraat in Hoboken. Onder meer Chiringuito Paradise staat geprogrammeerd. In deze voorstelling, gebaseerd op een Zuid-Amerikaans eetstalletje, loopt alles in het honderd. Om 13u gaat de bar open en is er muziek. De voorstellingen gaan van start vanaf 14u.

10 VR 15/06 - ZO 17/06 Proeven van Bus-Kruid

www.252cc.be

Vanaf vrijdag wordt kasteel Hof De Bist in Ekeren omsingeld door een uitgebreid gamma aan foodtrucks. Bij het culinair festival Bus-Kruid vormen kruiden in alle vormen, geuren en kleuren de rode draad. Tegelijk staat er cultuur op het programma. Op de affiche staan groepen als Walmok, Luie Louis, Anthony Claeys 4tet, The Subtitles en DJ Makasi. Op zondag worden de allerkleinsten verwend met animatie.

DOEN!