Nieuwe partij D-SA pleit voor begeleiding van families van leden drugsbendes

De nieuwe partij Democratisch-Solidair Appèl (D-SA) komt met een lijst voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen. Ook in de meeste districten komt deze partij met een lijst. De ontwerplijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt getrokken door Morad Ramachi.

SVW

Op twee staat Meryem Sarikavak, gevolgd door Ali Acer en Yeliz Citak. De vijfde plaats gaat naar Arfan Saber. Hij werd voor Groen verkozen in de Deurnese districtsraad. De D-SA-lijst voor de provincieraad wordt getrokken door Khalid El Jafoufi. Hij is ook de partijvoorzitter.

Het programma van deze partij legt veel klemtonen op diversiteit en sociale thema’s. D-SA pleit voor een tijdelijke diversiteitsquota bij de politie en het afschaffen van het verbod op levensbeschouwelijke kentekens in scholen en bij de stadsadministratie. Er is ook meer begeleiding en bescherming nodig van gezinnen waarvan een familielid betrokken is geraakt bij een drugsbende. Bewoners moeten meer betrokken worden bij het beleid in de stad en de districten. D-SA wil af van de belasting op ‘imagoverlagende winkels’, zoals nachtwinkels. De partij staat ook voor een andere mobiliteit met minder autoverkeer.

Lees het volledige programma hieronder:

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio