© REUTERS

Dat belooft: zelfs Poetin verwacht op WK in eigen land niet veel van Russische ploeg...

De Russische president Vladimir Poetin heeft geen al te hoge verwachtingen van het gastland op het WK. Dat zegt hij in een interview met China Media Group. Poetin meent dat Brazilië, Argentinië, Spanje of Duitsland met de wereldbeker aan de haal zal gaan.

In het interview zegt Poetin dat het Ruslands voornaamste doel is voor een goede organisatie van het WK te zorgen en er een feest van te maken voor de miljoenen voetballiefhebbers van over de hele wereld. De Russische president bevestigt eveneens dat hij sowieso het openingsduel tussen Rusland en Saoedi-Arabië op 14 juni en de finale op 15 juli zal bijwonen.

Rusland, dat dinsdag in een oefenwedstrijd tegen Turkije niet verder kwam dan 1-1, kon al zeven wedstrijden op rij niet meer winnen. Poetin verwacht dan ook niet te veel van zijn Russische ploeg, die ook tegen Egypte en Uruguay speelt in groep A. “Jammer genoeg hebben we de laatste tijd geen goede resultaten behaald. Maar alle Russische fans hopen dat ons team het toch goed zal doen en zal vechten tot het einde.”

Poetin ziet Brazilië, Argentinië, Spanje en Duitsland het langst meestrijden voor de wereldbeker. “Op de vorige WK’s speelden de Duitsers geweldig voetbal en ook Spanje legt prachtig voetbal op de mat. Er zullen zeker en vast nog andere landen meedingen naar de wereldbeker, maar uiteindelijk zal het beste land winnen.”

Ook Blatter plaatst Rode Duivels niet bij favorieten

Ook voor gewezen FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn de Rode Duivels geen favoriet in Rusland. In een tweet geeft de 82-jarige Zwitser woensdag zijn top vier (zonder België).

“We zijn acht dagen voor de WK-start. Mijn top vier: Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Spanje (in alfabetische volgorde). Ik geloof in aanvallend voetbal”, schrijft Blatter, die eraan toevoegt dat Nigeria en Uruguay voor een verrassing kunnen zorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Blatter werd in 2015 na een zoveelste corruptieschandaal voor zes jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Of hij naar het WK zal trekken, is nog onduidelijk. Russisch president Vladimir Poetin nodigde hem alvast uit.