Verkiezingen 2018 - Geel

Gemeenteraad

Bakelants ruilt CD&V voor De Brugpartij

Print
Geel -

Gemeenteraadslid Greet Bakelants kondigde tijdens de raadszitting van maandag haar ontslag uit CD&V aan. Ze zetelt de rest van de legislatuur als onafhankelijke om in oktober bij De Brugpartij op te komen. Ze volgde in 2014 het enige overblijvende ACW-lid, nu Beweging.net, Ivo Bollen op in de raad.

Dat de 55-jarige vrouw nu zelf uit haar partij stapt, komt niet helemaal als verrassing. De Geelse afdeling van Beweging.net richtte begin dit jaar samen met sp.a en Groen het nieuwe kartel De Brugpartij op. Daardoor verkeerde ze in een niet bepaald evidente positie waarbij ze deel uitmaakte van CD&V, terwijl haar organisatie bij De Brugpartij zat.

Naast Bakelants maakt De Brugpartij nog twee nieuwe gezichten bekend. Marc Schelles uit Geel-Ten Aard werkt als technical development engineer bij Solvay en is gek op tuinieren, wetenschap en muziek.

Uit Winkelomheide komt dan weer de jonge jurist Jef Horemans, die de voorbije maanden onder meer in beeld kwam als een tegenstander van wat het Kerkenplan van plan is met de kerk in zijn parochie.

Verkiezingsnieuws