© RR

© RR

© RR

1 / 3

Eerste openluchtfitness in ons land opent op Eilandje

Point Break, zo heet de eerste openluchtfitness in België. Van 4 juni tot en met 31 augustus kunnen sportfanaten zich in de buitenlucht uitleven in het pop-upconcept op het Eilandje in Antwerpen.

jvo

De tijdelijke openluchtfitness is een idee van de broers Tom en Tim Hoefkens. Zij willen hiermee de trend van sporten in openlucht ook naar ons land halen. In (warme delen van) de Verenigde Staten is buiten fitnessen al langer populair.

Point Break verwerkt elementen als neonverlichting en muziek in de zomerse buitenomgeving, geïnspireerd door hippe clubs en de Belgische festivalcultuur. Bezoekers kunnen er zich in het zweet werken op de tonen van dj’s die hen “voorbij het breekpunt” moeten stuwen. Alle oefeningen zijn aangepast aan het sporten in openlucht.

Een element dat Point Break naar een niveau hoger tilt, is de inrichting. Badend in kleuren als marineblauw en fuchsia doet de club denken aan het bekende basketbalveld van Pigalle in Parijs en de roze straat van Lissabon.

De gestapelde containers van parkloods stAck – waar ook zomerbar Jardim zich bevindt – zijn bovendien beschilderd met felle kleuren, wat de oudoor gym op het Eilandje nog meer doet opvallen. Verder zijn er een grafische kunst- en graffitimuur, een geometrische loungetribune en neonverlichting in de stijl van de eighties.

Tot eind augustus is Point Break open. De openluchtfitness bevindt zich bij parkloods stAck op de Rijnkaai in Antwerpen. Inschrijven kan online of ter plaatse voor een maandabonnement (49 euro), een beurtenkaart (125 euro voor vijftien lessen) of een eenmalige gratis dagpas.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio