© © VRT VERNE Photography

Jeroen Meus ging op kookles in Thailand en verklapt ons zijn geheimen

Niet schrikken als Jeroen Meus af en toe toe Thaise dagelijkse kost voorzet. Hij is recent terug van kookles in Thailand.

pom

Jeroen Meus verklapte zijn Thaise kooklessen deze morgen bij De Madammen (Radio 2). Daar kwam hij zijn nieuwe Dagelijkse Kost-kookweek voorstellen. Woensdag leert hij ons Thaise vegetarische curry maken.

Geschifte kokos

“We zijn recent op vakantie geweest naar Thailand. Ik heb daar lessen Thaise keuken gevolgd”, zei Jeroen Meus. “Die keuken lijkt complex maar is dat eigenlijk niet. Je moet wel een paar basisknepen in de vingers hebben en dan wordt het makkelijk.”

Jeroen Meus belooft vanaf nu af en toe een tip uit de Thaise keuken te lossen in zijn Dagelijkse Kost. Deze morgen verklapte hij al een Thais geheimpje. “In Thailand warmen ze de kokosroom op. Die schift dan. Het vette gedeelte houden ze om mee te stoven. Zoals wij stoven in olie en boter. De komende weken zal ik nog meer Thaise trucjes leren.”

Dagelijkse Costa

Misschien verklapt Jeroen Meus zijn Thaise geheimen wel in Spanje. Op het einde van juni stopt Dagelijkse Kost maar na het WK Voetbal is Jeroen Meus terug met “Dagelijkse Costa”, een kookprogramma vanuit Spanje.

NIET TE MISSEN