Verkiezingen 2018 - Mechelen

© rr

Inwoners Battel kunnen in eigen wijk stemmen

Inwoners van Battel (Mechelen) kunnen in oktober dan toch gaan stemmen in hun eigen wijk. Dat hebben ze te danken aan gemeenteraadslid Anne Delvoye (N-VA) die het ontbreken van een stemlokaal aankaartte.

Sven Van Haezendonck

Aanvankelijk was er voor de gemeenteraadsverkiezingen geen stemlokaal gepland in de wijk. “In Battel wonen ongeveer 3.000 mensen. Zij moesten op 14 oktober normaal gaan stemmen in sporthal Winketkaai in Mechelen, wat betekent dat de Battelaars zich dan tussen de twee en vijf kilometer moesten verplaatsen om hun stem uit te brengen”, vertelt Delvoye, die zelf in Battel woont. Zij stelde een schriftelijke vraag, in de hoop alsnog een stemlokaal te bekomen voor Battel.

Eerste schepen Marc Hendrickx (N-VA), bevoegd voor burgerzaken, agendeerde het punt op het schepencollege. “Nadat er in Battel toch wel wat protest was ontstaan, zal het stadsbestuur op mijn aandringen op 14 oktober een kieslocatie inrichten in de parochiezaal aan Battelse Bergen. Voor de Battelaars bespaart dit alleszins nodeloze verplaatsingen met de auto”, zegt Marc Hendrickx.

Verkiezingsnieuws