© Walter Saenen

Zes maanden cel voor vrouw die politiekantoor binnenstapte met dode baby in rugzak

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft een 24-jarige vrouw uit Deurne veroordeeld tot zes maanden cel wegens schuldig verzuim, omdat ze in november 2016 naar het politiekantoor in de Unolaan was gestapt met het lichaampje van haar pasgeboren baby in een rugzak.

dvd

De vrouw was in de nacht van 29 op 30 oktober 2016 bevallen op het toilet. Ze wist op dat moment nog maar een dag dat ze zwanger was. Bij de geboorte bewoog het kindje niet. De vrouw verklaarde dat ze in shock was. Ze wikkelde het kindje in een doek en legde het in de kast. Haar broer vond het lichaampje twee dagen later. Samen met de vrouw en hun vader ging hij naar het politiekantoor om aangifte te doen, met het baby’tje in een rugzak.

Er werd een onderzoek gestart en de wetsdokter voerde een autopsie uit op de baby. Hij oordeelde dat het kindje na de geboorte nog geleefd moet hebben en dat het uiteindelijk is verdronken. De rechtbank noemt de feiten ernstig. “Ze getuigen van een gebrekkig normbesef”, klinkt het in het verstekvonnis. “De beklaagde had alles moeten doen om hulp te bieden voor het kindje of hulp in te roepen zodat het gered kon worden.”

De vrouw wordt veroordeeld tot zes maanden cel wegens schuldig verzuim en ze moet ook zeshonderd euro boete betalen.

Het gezin van de beklaagde was nooit op de hoogte geweest van de zwangerschap. Zelf verklaarde de vrouw tijdens het onderzoek dat ze het hen niet had verteld omdat ze bang was voor hun reactie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio