© André Verhoeven

Kinderopvang De Bolle Boom volledig in het nieuw

Buitenschoolse kinderopvang De Bolle Boom in Grasheide (Putte) nam zopas een moderne nieuwbouw in gebruik. Een uitbreiding was nodig, wilde de gemeente omwille van een langdurige overbezetting geen subsidies van Kind en Gezin mislopen.

Kristof Van Rompaey

“In eerste instantie dachten we na over een renovatie, maar renoveren én tegelijk uitbreiden, is ronduit onbetaalbaar geworden”, zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld). “Daarom beslisten we in 2015 om een nieuwbouw op te trekken. Die biedt de noodzakelijke ruimte en zal bovendien makkelijker voldoen aan alle normenvan Kind en Gezin.”

In de nieuwe opvanglocatie hebben kinderen liefst 240 vierkante meter zuivere speelruimte ter beschikking. Het personeel kan er onder meer gebruikmaken van een volledig uitgeruste keuken en een berging. Er is ruimte genoeg voor zestig kleintjes. “Onze vroegere capaciteit in Grasheide bedroeg dertig kinderen, maar het gemiddelde ligt er de laatste jaren op vijftig, met soms pieken tot vijfenvijftig”, zegt Gysbrechts nog. “In de toekomst rekenen we er dus op om weer meer erkende, en dus gesubsidieerde plaatsen te kunnen verkrijgen.” (kvro)

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio