VIDEO. Afscheid van jongste slachtoffer schietpartij Luik: “Zijn leven ging net beginnen”

Vrienden en familie hebben maandag afscheid genomen van de 22-jarige Cyril Vangriecken. De jongeman was één van de drie dodelijke slachtoffers van de aanslag in Luik. Hij werd voor de ogen van zijn moeder doodgeschoten door schutter Benjamin Herman.

rrln

“Zijn leven ging net beginnen”, getuigde de moeder van Cyril (22) eerder. De vrouw gaf haar zoon vorige week dinsdag een lift naar Luik, zodat hij zijn stageverslag kon afgeven.

© rr

Op de terugweg kruisten ze het pad van Benjamin Herman, de man die enkele minuten eerder twee agentes had doodgeschoten. Hij schreeuwde naar de moeder en zoon en vuurde zonder aarzelen enkele schoten op Cyril af. “Hij schoot. En schoot. Mijn kind is voor mijn ogen vermoord en ik kon hem niet eens beschermen”, aldus zijn mama.

Begrafenis

Maandag werd Cyril begraven in Vottem. Tientallen vrienden en familieleden namen, gekleed in het wit, afscheid van de jongeman.

Zondag organiseerden vrienden van Cyril al een witte mars om de drie slachtoffers van de aanslag te herdenken. In totaal trokken zo’n 3.000 personen door de straten van Luik. Tijdens de manifestatie werden honderden ballonnen opgelaten.

© ISOPIX

© Photo News

Nu in het nieuws