© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

© Jan Vorsselmans

1 / 7

Culinaire fietstocht lokt 650 belangstellenden

De culinaire fietstocht van de Landelijke Gilde groeide uit tot een succes: 650 deelnemers. De tocht kon per fiets of huifkar worden afgelegd. Tijdens de tussenstops werd lekker gegeten en gedronken.

Jan Vorsselmans

Fietsers konden kiezen tussen de afstanden 21, 31 of 41 kilometer. Start en aankomst vonden plaats aan de Aveve-winkel in Halle-Zoersel. Het aperitief werd genomen in het Zoerselhof, de soep werd uitgeschonken in WZC De Buurt en het hoofdgerecht (frieten met stoofvlees) kon worden genuttigd op het erf van vleesboerderij ’t Zwarthof. Aan het eindpunt wachtte als nagerecht een Zoersels Vlaaike met een bolletje hoeve-ijs.

’t Zwarthof kreeg ook hoog bezoek, want bestendig afgevaardigde van Landbouw Ludwig Caluwé (CD&C) kwam in het kader van de ‘Week van de Korte Keten’ een bezoekje brengen in het gezelschap van zijn partijgenoten-schepenen Katrien Schryvers en Luc Kennis. Ook burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) reed de hele rit probleemloos uit.

Moeke Wieza Sprengers (68) nam samen met schoondochter Sina Kim (34, afkomstig van Cambodja) en haar vriendin Maria Teresa Teixeira (36, uit Portugal) deel aan de 41 kilometer. Wieza’s kleinkinderen Axel (3) en Nio (5) mochten mee met de fietskar en dat vonden de jongens heel leuk. Wieza’s man Frans Bosch en zoon Jimmy behoorden tot de ploeg van zowat 80 helpers om deze dag in goede banen te leiden.

In de huifkarren reden voornamelijk bewoners van de plaatselijke zorginstellingen mee. Ook zij genoten van de tocht en van het goede weer, want de zon scheen volop. De tocht was netjes uitgestippeld. Later op het jaar komt er een permanente versie van, uitgestippeld op het fietsknooppuntennetwerk.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio