Gewezen onthaalmoeder uit Kapellen veroordeeld voor dooreenschudden baby

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft gewezen onthaalmoeder Viviane V.N. uit Kapellen schuldig bevonden aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan baby Eline, die daardoor ernstige hersenschade opliep. Viviane V.N. wordt daarom veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, met uitstel. De vrouw moet ook tienduizenden euro schadevergoeding betalen aan het meisje en haar familie.

vdaa

Baby Eline werd op 12 januari 2010 om 8.30 uur bij Viviane V.N. afgezet. Met het meisje was toen nog niets aan de hand. Om 10 uur kreeg een verantwoordelijke van Kind & Gezin telefoon van de beklaagde dat er iets mis was met Eline. De vrouw ging meteen ter plaatse, zag dat het ernstig was en verwittigde de hulpdiensten. De baby moest door een MUG-arts gereanimeerd worden en werd naar de spoed gebracht. Er werden bloedingen in de ogen vastgesteld, alsook een zwaar hersenletsel.

Het ziekenhuis lichtte het parket in, omdat er vermoedens waren van het ‘shaken baby syndroom’. Viviane V.N. ontkende dat ze met Eline geschud had, maar vertelde wel drie verschillende versies over het verloop van die ochtend. Die kwamen er allemaal op neer dat het meisje volgens haar een soort van toeval had gekregen. Ze had haar hoofd achteruit geworpen en heftig met haar armen en benen bewogen. Daarna was ze slap geworden en liep er pap uit haar mond en neus.

Voor het slachtoffertje waren de gevolgen rampzalig. Het nu 9-jarige meisje raakte verlamd, is blind en zal voor de rest van haar leven mentaal een baby blijven.

Viviane V.N. heeft altijd ontkend dat ze het meisje door elkaar heeft geschud.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio