Kempenlab onderzoekt toekomst gebouw

Welke toekomst staan de kerkgebouwen te wachten? Dat is het onderwerp van het tweede Kempenlab van Ar-Tur, het Kempens centrum voor Architectuur. In de kerk van Den Hout in Beerse vond het voorbije weekend al een voorsmaakje plaats.

bvdl

Een deel van de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-van-Altijddurende-Bijstand in het gehucht Den Hout in Beerse is omgetoverd tot een klimzaal met een klimmuur. Het is maar een van de ideeën die masterstudenten van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) uitwerkten over de toekomst van de moderne kerk van architect René Van Steenbergen. In de kerk vond tijdens de Open Kerkendagen het voorbije weekend een tentoonstelling plaats met een aantal ontwerpen voor de kerk.

Ar-Tur, het Centrum voor Architectuur in de Kempen, gaf hiermee ook de aftrap van het tweede Kempenlab. Onderzoekers en experten gaan in het najaar op zoek naar een mogelijke toekomst voor het gebouw. “In het kerkenbeleidsplan is opgenomen dat de kerk zeker haar functie behoudt tot 2030. Alleen voor de week­kapel is er een gedeeld gebruik met verenigingen mogelijk”, verduidelijkt Hans Woestenborghs (BEERSEplus), schepen van Kerkfabrieken in Beerse. “Op 15 september bestaat de kerk in Den Hout vijftig jaar. In de kerk vindt dan een workshop plaats.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio