Rupelbrug volledig dicht

De tweede fase van de renovatie van de Rupelbrug in Boom/Willebroek start op maandag 7 juni en duurt tot 17 juli. Er is geen verkeer in beide richtingen mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Rupeltunnel. Richting Brussel kunt u net na de Rupeltunnel ook de afrit ‘Ooievaarsnest’ gebruiken. Fietsers, voetgangers en bromfietsers nemen het veer Boom-Klein-Willebroek of omgekeerd.

jb

Door de sluiting van de Rupelbrug zijn de uren van het veer aangepast. Zo vaart het veer die periode elke dag om het kwartier van 5.30u tot 22.30u, ook in weekends en op feestdagen.

De werken tijdens deze periode houden de afbraak in van het volledige wegdek en er worden voorlopige fiets- en voetpaden aangelegd. Vanaf 18 juli tot het einde van juli wordt de brug tijdelijk weer opengesteld voor alle verkeer om een verkeersinfarct tijdens Tomorrowland te vermijden. De aannemer werkt dan onderaan de brug verder.

De volledige werken verlopen in zes fasen. De impact op het verkeer verschilt per fase. Aannemers Renotec en Via Build, die voor deze klus samenwerken, moeten eind november volledig klaar zijn.

De beweegbare brug over de Rupel in Boom dateert van 1939. Hij maakt deel uit van de N177, of de Frans De Schutterlaan, die Boom met Willebroek verbindt. Het is van 1988 geleden dat er nog renovatiewerken plaats vonden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio