Verkiezingen 2018 - Niel

Huwelijk Bart Van Hove en N-VA op de klippen

Print
Niel -

N-VA deelde in september van vorig jaar nog met een zekere trots mee dat Bart Van Hove (Niel Vooruit, maar voorheen Vlaams Belang) de overstap maakte naar hun partij. Het bleek echter een intrede van korte duur.

Met 24 dienstjaren is Van Hove het langst zittende raadslid in de gemeente. Als politicus kan hij heel wat adelbrieven voorleggen. Hij was dan ook meer dan welkom bij N-VA, maar er kwam een kink in de kabel.

“De voorbije maanden voelde ik meer en meer aan dat ik bij N-VA een indringer was”, benadrukt de 50-jarige Bart Van Hove. “Omdat sommigen in mij een bedreiging zagen voor hun mandaat, werd er weinig respectvol met mijn kandidatuur omgegaan. Ik trok mijn conclusies. Ik las nu een sabbatperiode van zes jaar in, maar misschien kom ik in 2024 wel terug.”

“De capaciteiten van Bart Van Hove als politicus zijn niet te weerleggen, maar bij zijn intrede bij N-VA werd hem duidelijk gemaakt dat we niet aan belofte­politiek doen”, reageert schepen Tom Caluwaerts. “Het belang van de partij primeert. Dat ik vrees voor mijn mandaat, weerleg ik ten zeerste. Het beste bewijs daarvan is wel dat het N-VA-bestuur ervoor gekozen heeft mij als lijsttrekker voor de komende verkiezingen uit te spelen, maar ik heb spontaan deze plek afgestaan aan Eddy Soetewey.”

Verkiezingsnieuws