Groep Eribel vraagt en krijgt bescherming tegen schuldeisers

Groep Eribel uit Hoogstraten, fabrikant van hoogwaardige deuren, heeft de WCO-procedure opgestart en die is ook toegekend door de handelsrechtbank in Turnhout. Dat meldt Made in Kempen. Daarmee is het bedrijf 4,5 maand beschermd tegen zijn schuldeisers. In die periode moet het een reorganisatieplan opstellen.

Groep Eribel bestaat uit Eribel nv met vestigingen in Hoogstraten en Lommel, het montagebedrijf Vernibouw-Campens met vestigingen in Hoogstraten en Relegem en de vastgoedpoot Bols-Copro. In totaal werken er 140 mensen, subcontractors niet meegerekend. Omdat er onderlinge schuldvorderingen zijn, werd beslist om de WCO-procedure op te starten voor de volledig groep.

Op 22 mei opende de handelsrechtbank de gerechtelijke reorganisatie en verleende opschorting tot 6 oktober. In die tijd moet Eribel een plan opstellen waarin vermeld staat hoe het zijn schuldeisers zal betalen. Ten laatste op 3 september moet dat aan de rechtbank worden overgemaakt, waarna op 25 september de schuldeisers hierover zullen stemmen. De rechtbank stelde ook 2 gedelegeerde rechters aan.

Liquiditeitsproblemen

Eribel zegt met liquiditeitsproblemen te kampen als gevolg van het uitrollen van een nieuwe productietechniek om deuren en ramen af te werken met polyurethaan. “Intussen zijn de productieproblemen opgelost maar dit bleek niet voldoende om de liquiditeitspositie te herstellen”, klinkt het.

Het bedrijf verstuurde inmiddels een brief naar zijn schuldeisers waarin het meer uitleg geeft bij de procedure en waarin de hoop wordt uitgedrukt verder te kunnen samenwerken.

Group Eribel specialiseert zich in brandwerende, akoestische en veiligheidsdeuren, evenals standaarddeuren en omlijstingen. Het bedrijf werd in 1989 opgericht door Rony Bols, die nog altijd gedelegeerd bestuurder is.

Bols startte als eenmanszaak met algemeen schrijnwerk maar schakelde in 1995 over op de productie van deurgehelen. Door de jaren heen volgden er overnames zoals die van Werkhuizen Campens-Cambel in Relegem en in 2009 van de firma Mobelix in Lommel.

Lees meer op Made in Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio