Minister Jambon bevestigt: “Benjamin Herman pleegde nog een moord”

Minister Jambon (N-VA) heeft aan RTL bevestigd dat de schutter van Luik nog een moord pleegde. In de nacht voor de schietpartij bracht hij zijn ex-medegevangene Michael Wilmet in Marche-en-Famenne om het leven. Nog volgens de minister zou dat het motief kunnen zijn voor de schietpartij.

adm

In On, een deelgemeente van Marche-en-Famenne, werd maandagnacht Michael Wilmet (30) vermoord. Zijn hoofd was vreselijk toegetakeld. De autopsie moet nog duidelijkheid brengen over de doodsoorzaak. Ofwel kreeg hij een kogel in het hoofd ofwel werd hij het hoofd ingeslagen.

In eerste instantie dachten speurders aan een uit de hand gelopen homejacking. Maar nu bevestigt minister Jambon dat hij wel degelijk omgebracht werd door Benjamin Herman. Wilmet was bekend bij het gerecht voor onder meer drugshandel. De man was verslaafd aan heroïne en werd in 2014 door de correctionele rechtbank in Marche onder elektronisch toezicht geplaatst. Zijn straf liep in maart af.

Motief voor schietpartij?

Nog volgens de minister zou hier eventueel het motief gezocht kunnen worden. “Hij had geen enkel perspectief meer in onze maatschappij, hij had de nacht voordien een moord gepleegd”, aldus de minister op Bel RTL. Gezien Benjamin een zwaar drugsprobleem heeft, is het niet uitgesloten dat hij de feiten pleegde onder invloed.

Mislukte overval

In speurderskringen was men er gisteren al vrij zeker van dat men op het juiste spoor zat, ook wat betreft een mislukte overval op een juwelier in Rochefort. Vermoed wordt dat Herman en Wilmet achter de mislukte inbraak zaten. Er werden schoten gelost, niemand raakte gewond en ook de buit zou bijzonder mager zijn.

Een nicht van Benjamin Herman getuigde gisteren in de Waalse media dat ze iets na 3 u. maandagnacht werd gewekt door knallen. Kort nadien zag ze door het raam van haar slaapkamer haar neef Benjamin lopen. Hij was duidelijk op de vlucht, zei ze.

Speurders vermoeden nu dat Benjamin Herman ook achter die overval zat. En dat Wilmet een van zijn medeplichtigen was. Wat er nadien is fout gelopen en waarom Benjamin zijn handlanger om het leven bracht, is niet duidelijk.

Vastgoed

Jobs in de regio