© rr

Dealer van GHB krijgt 21 maanden effectieve celstraf

Een 38-jarige Mechelaar is schuldig bevonden aan het bezit en handel in drugs en het aanmaken van vloeibare xtc. Hij kreeg in totaal 21 maanden effectieve celstraf en 8.800 euro boete.

ldn

“De tijd dat we geloofden dat beklaagde Kim V. zijn leven gaat verbeteren, is voorbij. Alle gunstmaatregelen zijn voor deze man opgebruikt. Wanneer je reeds 19 veroordelingen voor de politierechter en 7 correctionele gevangenisstraffen hebt opgelopen, kan dat ook moeilijk anders ”, zei de aanklager.

Bij een huiszoeking op 7 januari 2018 werden er drie flessen met in totaal 2,2 liter met vloeibare xtc - GHB - gevonden. Behalve GHB werd er bij de huiszoeking ook nog ketamine, cocaïne en cannabis gevonden.

“Bij het uitlezen van het gsm-toestel werden bezwarende sms’en gevonden waaruit bleek dat hij ‘water’ verkocht. Duur water, zo blijkt, want een flesje kostte 70 euro”, zei de procureur.

Beklaagde Kim V. is zwaar verslaafd aan vloeibare xtc en gaf dat ook toe aan de rechter. “Ik nam elke twee uur een shot GHB in”, zei V.

Vele aanwezigen in de rechtszaal fronsten de wenkbrauwen toen V. ook toegaf dat hij ontstopper vermengde in de GHB.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio