© Efteling

Efteling waarschuwt voor valse promoties via WhatsApp

Het Nederlandse attractiepark Efteling waarschuwt voor valse winacties die de ronde doen via WhatsApp. Er circuleren berichten dat het park gratis tickets weggeeft naar aanleiding van het 68-jarig jubileum. De berichten zijn nep en de Efteling distantieert zich er volledig van.

knl

Misschien heeft u ze al zien voorbijkomen op WhatsApp, de berichten van pretpark Efteling. Voor hun 68ste verjaardag geven ze 5 gratis tickets weg aan 500 gezinnen. Zogezegd, want de berichtgeving is nep en de actie gaat helemaal niet uit van de Efteling. Op sociale media waarschuwt het park voor de valse berichten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De link in het bericht verwijst op het eerste gezicht naar de website van de Efteling, maar in werkelijkheid gaat het om een frauduleuze pagina. Oplichters sturen hun slachtoffers door naar een website die er officieel uitziet, maar dat niet is. Zo ontfutselen ze persoonlijke gegevens. En niet alleen de website is vals, ook de verjaardag van het park klopt niet. Het Sprookjesbos opende voor het eerst op 31 mei 1952 en viert dus niet zijn 68ste, maar zijn 66ste verjaardag.

De Efteling raadt aan om enkel in te gaan op acties en promoties die via de officiële kanalen verspreid worden.

De Efteling raadt aan om enkel in te gaan op acties en promoties die via de officiële kanalen verspreid worden. Daartoe behoort ook zeker onze eigen abonneeavond in de Efteling op zaterdag 30 juni. Per ticket voor deze exclusieve Efteling by Night betaal je maar € 10 per persoon. Meer info op gva.be/abonnee