Club Brugge is rond met KV Mechelen voor overstap Mats Rits

Het hing al verschillende dagen in de lucht maar nu is het zover: Club Brugge en KV Mechelen zijn er helemaal uit voor Mats Rits. Er was al langer een akkoord tussen speler en club, maar dat is er nu dus ook op clubniveau. De Belgische middenvelder zal, na het afleggen van medische testen, een contract voor 4 jaar tekenen bij de landskampioen.

vtvn, dvd

Rits, net als Vincent Mannaert terug van vakantie, tekent bij Club voor vier seizoenen als hij slaagt voor de medische tests. Blauw-zwart legt voor de 24-jarige middenvelder meer dan 2 miljoen euro op tafel, er komen ook nog bonussen aan te pas. Dankzij de vetpotten uit de Champions League is dat uiteraard geen probleem.

“Mats past perfect in het DNA van Club Brugge. Hij heeft energie, passie en combineert dit met rendement. Ik ben zeer tevreden met zijn komst”, zo laat trainer Ivan Leko weten in een korte reactie op de site van blauw-zwart.

Club wou vorige maand ook verdediger Elias Cobbaut van Mechelen naar Jan Breydel halen en baalde flink dat Anderlecht ermee ging lopen. Dit keer is het paars-wit, dat ook al naar Rits polste, te snel af. Club zocht een middenvelder die de doublure kon zijn van zowel Ruud Vormer als Hans Vanaken, en Rits kan als nummer 10 én een rijtje lager uit de voeten. Met zijn fysieke paraatheid past hij in het voetbal dat Ivan Leko voor ogen heeft en dat hij Belg is, is een onmiskenbaar voordeel. Ervaring heeft hij ook: Rits klokt in Mechelen af op 166 duels en 16 goals.

Voor Malinwa is het de derde keer in enkele maanden tijd dat het zwaar casht. Het ontving ook al 8,25 miljoen voor Hassane Bandé en dik 3 miljoen voor Cobbaut. Net als Rits waren dat spelers die ook vertrokken zouden zijn als de club in 1A was gebleven. Met het geld kan KVM nu zelf zijn transferplannen voortzetten, en de schade van de degradatie beperken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws