© WAS

Opnieuw 30 en 25 jaar cel voor roofmoord op Antwerpse cafébaas

Het Antwerpse hof van beroep heeft Saïd S. (34) en Youssaf H. (26) dinsdag veroordeeld tot respectievelijk 30 jaar en 25 jaar cel voor de roofmoord op Hikmet Bildirici (47). De uitbater van café Draaiboom in Hoboken werd twee jaar geleden doodgestoken en beroofd van zijn inkomsten. Het hof bevestigde dinsdag de celstraffen die de twee beklaagden in eerste aanleg hadden gekregen.

Het was een klant die op 26 april 2016 het levenloze lichaam van Hikmet Bildirici aantrof in zijn café op de hoek van de Krekelstraat en de Antwerpsesteenweg. De uitbater was met negen messteken gedood. De kassa, de bingokasten en zijn portefeuille waren leeggeroofd.

De politie kwam de beklaagden op het spoor, nadat een vriend van hen zich had aangegeven. Hij was samen met nog twee anderen getuige van de feiten. De drie verklaarden dat Saïd S. en Youssaf H. het slachtoffer hadden aangevallen.

Veel geld verspeeld

Saïd S. had als eerste een mes getrokken en het wapen op de keel van de cafébaas gezet. Hij wilde het slachtoffer beroven, omdat hij veel geld verspeeld had op de bingokasten. Youssaf H. had de cafébaas mee overmeesterd en bestolen. Hij gaf toe dat hij ook een mes bij had.

Wie als eerste gestoken had of wie welke messteken had toegebracht, was volgens het hof van beroep van geen belang. Ze hadden het slachtoffer samen aangevallen en uit de manier waarop de cafébaas werd toegetakeld, bleek duidelijk hun intentie tot doden. Het hof vond wel dat Saïd S. zwaarder bestraft moest worden, omdat hij de initiatiefnemer van de feiten was.

Schuldig verzuim

Saïd S. kreeg daarom 30 jaar cel en Youssaf H. 25 jaar. De drie vrienden die getuigen waren van de feiten, hadden niets ondernomen om het slachtoffer te helpen. Zij hadden in eerste aanleg celstraffen tot een jaar gekregen voor schuldig verzuim. Zij waren niet in beroep gegaan, maar draaien wel mee op voor de 116.500 euro aan schadevergoedingen voor de nabestaanden van het slachtoffer.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio