© Instagram

Red Bull Salzburg bindt succescoach Marco Rose langer aan zich

De Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg heeft het contract van T1 Marco Rose maandag opengebroken. De 41-jarige Duitser, die nog een overeenkomst had tot medio 2019, verlengde zijn contract met één extra jaar. Rose leidde Salzburg in zijn eerste seizoen, naast een vijfde Oostenrijkse landstitel op rij, ook naar de halve finales van de Europa League.

De in Leipzig geboren Rose kende een anonieme spelerscarrière bij achtereenvolgens VfB Leipzig, Hannover en Mainz. Als coach belandde hij in de zomer van 2013 als jeugdtrainer bij Red Bull Salzburg. Hij maakte indruk door in april 2017 met de U19 de befaamde UEFA Youth League te winnen en kreeg vorige zomer de kans Oscar Garcia op te volgen als hoofdcoach van het eerste elftal.

Onder zijn leiding werd Salzburg dit seizoen een bijna niet te stuiten machine. Naast de obligate landstitel deed het team internationaal van zich spreken in de Europa League. De Oostenrijkers schakelden in de knock-outfase achtereenvolgens Real Sociedad, Borussia Dortmund en Lazio Roma uit, om in de halve finales na verlengingen te sneuvelen tegen Olympique Marseille.

Meer sportnieuws