© zee

BOEK. Lucio Galletto & David Dale - De keukens van de Middellandse Zee

Met de zomer voor de deur is een nieuw kookboek met expliciet zuiderse accenten altijd welkom. Lucio Galletto's en David Dales De keukens van de Middellandse Zee moet u zeker enkele ideetjes voor de komende maanden aan de hand kunnen doen.

gdhulster

Het boek concentreert zich op de meditterane keuken zoals die in Spanje, Italië en Frankrijk al eeuwen op de tafel komt. Na een heldere inleiding over de herkomst en de basisprincipes van deze culinaire traditie gaat een eerste hoofdstuk over de onontbeerlijke sauzen die met al deze lekkernijen gepaard gaan. De oorsprong en samenstelling van pesto, pistou, rouille, picada of Beurre Montpellier: het wordt u allemaal nog eens haarfijn uitgelgd. Waarna het echte werk volgt: kleine hapjes, salades, pasta's, brood- en pizzagerechten, stoof- en visschotels. Telkens weer aanschouwelijk voorgesteld, met receptjes en aantrekkelijke illustraties. We eindigen met enkele klassieke desserts waarbij nauurlijk de crema catalana, de spungata noch de mel i mato mag ontbreken. Zelden zulk een zin gehad om onmiddellijk achter het fornuis te gaan staan.

Spectrum, 288p, 35 euro

MEER OVER Boekrecensies