© RR

Tóch een beetje ‘Vive le Vélo’ tijdens WK voetbal

De wielerfans konden er in 2016 niet mee lachen: tijdens de eerste week van de Ronde van Frankrijk kreeg de talkshow Panenka! rond het EK voetbal voorrang op Vive le Vélo. De VRT was contractueel verplicht Panenka! elke dag uit te zenden, maar dat kon op weinig begrip rekenen.

tdl

Toen wielrenner Greg Van ­Avermaet in het geel reed en de Rode Duivels al uit het tornooi lagen, besloot Eén in te grijpen: de talkshow Panenka! kreeg tijdelijk een stevige dosis koers geïnjecteerd, met oud-renner Eddy Planckaert die aanschoof bij EK-praatgasten Jan Mulder, Franky Van der Elst en Gert Verheyen.

Met het WK voetbal dat op 14 juni wordt afgetrapt, krijgt ook de talkshow rond het WK voorrang op Vive le Vélo. De Tour start op 7 juli, de populaire wielertalkshow met Karl Vannieuwkerke pas op 17 juli. Toch presenteert ­Vannieuwkerke tijdens de eerste week van de Tour – meteen de laatste week van het WK voetbal – na elke WK-talkshow een talkshow over de koers. Eén voetbalgast blijft zitten en krijgt het gezelschap van onder meer Eddy Planckaert.

Na de WK-finale op 15 juli maakt Vannieuwkerke gebruik van de rustdag in de Tour op 16 juli om op 17 juli met Vive le Vélo te starten. Zijn auto is alvast klaar; het voertuig is er speciaal voor ­gewrapt of ingepakt. Bekende gasten zullen de motorkap signeren, waarop de verpakking wordt ingekaderd en geveild door Kom op tegen Kanker.