Wijk De Beunt klaagt ondertussen al over sluipverkeer via andere straten

Eenrichtingsverkeer in Senthout

Op vraag van de bewoners voert de stad Lier eenrichtingsverkeer in in Senthout voor verkeer vanuit de Meertsveldstraat naar de Mechelsesteenweg. De stad nam deze beslissing in overleg met de gemeente Duffel.

cvr

De bewoners van Senthout vragen al lang maatregelen om het sluipverkeer te bannen. “Naar aanleiding van de heraanleg van Senthout brachten we de bewoners samen om de aanpak te bespreken. Daaruit bleek snel dat een ruim draagvlak bestond om tegelijk ook de verkeerssituatie in Senthout aan te pakken”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

De Duffelse schepen van Mobiliteit Staf Aerts (Groen) reageert tevreden. “Vanuit Duffel hebben we hier in het verleden ook samen met onze inwoners tellingen uitgevoerd. Daarbij bleek dat toch wel wat wagens via Senthout als sluipverkeer in de Duffelse wijk De Beunt terechtkomen om zo de rotonde te vermijden. Het is positief dat we een gezamenlijke oplossing konden bereiken die de wijk ten goede komt.”

Bremstraat

De samenwerking tussen Lier en Duffel voor de mobiliteit in en rond de wijk De Beunt stopt hier niet. “Van de buurtbewoners krijgen we nu de opmerking dat een nieuwe stroom aan sluipverkeer via de Bremstraat in Lier en de Verbindingstraat in Duffel is ontstaan. Ook dat gaan we met de stad Lier bekijken om samen naar een oplossing te kunnen toewerken”, kondigt Staf Aerts aan.

De werken in Senthout zijn ondertussen bijna beëindigd. De straat kreeg een nieuwe gescheiden riolering en nieuw asfalt. De straat wordt op dinsdag 5 juni officieel geopend. De bewoners krijgen daarvoor een uitnodiging in de bus.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio