Gemeente maakt sport- en speelterreinen rookvrij

De gemeente Boechout is één van de gemeenten die een voortrekkersrol spelen in de campagne ‘Generatie Rookvrij’. Het initiatief wil ieder kind dat vanaf 2019 wordt geboren weghouden van de sigaret.

fisp

Zo veel mogelijk plaatsen waar kinderen komen rookvrij maken, dat is de doelstelling van ‘Generatie Rookvrij’. Boechout ondertekende gisteren met vijf andere gemeenten en de organisaties Kom op tegen Kanker, Stichting tegen Kanker en Gezinsbond het charter.

“Deze beslissing vloeit voort uit het feit dat we begin deze maand één van de evenementendorpen waren tijdens de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat evenement hebben we rookvrij laten doorgaan”, vertelt schepen van Gezondheid Willy Van ­Genechten (CD&V).

Niet meer naast het veld

Nu wil Boechout een stap verder gaan. “Wij maken onze gemeentelijke speel- en sportterreinen rookvrij. Op ons gemeentelijk sportcentrum Sneppenbos is dit al het geval, maar de andere plaatsen volgen. Ook gaan we andere instanties en verenigingen vragen om rookvrij te worden. Het zou bijvoorbeeld goed zijn dat supporters naast het voetbalveld niet meer roken. Het is de bedoeling dat kinderen niemand meer zien roken, waardoor ze zelf niet naar de sigaret grijpen. Roken is namelijk erg kankerverwekkend.”

Het naleven van het rookverbod op gemeentelijke sport- en speelterreinen wordt zeker gecontroleerd. “Eigenlijk zou dit door maatschappelijke controle opgevolgd moeten worden, maar als er hardnekkige overtredingen worden vastgesteld, volgen er zeker boetes.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio