© BELGA

Expo omarmt 150 jaar Lieven Gevaert

Met een uitgebreide expo wordt in Mortsel de 150ste verjaardag van de stichter van Agfa-Gevaert, Lieven Gevaert, gevierd. Morgen opent die tentoonstelling de deuren in de Statielei 98.

ssl

Precies 150 jaar geleden werd Lieven Gevaert in Antwerpen geboren. Zijn leven en vooral professionele carrière speelde zich grotendeels in Mortsel af. Niet enkel de Jenaplanschool draagt zijn naam, vooral het bedrijf ­Agfa-Gevaert mét monumentale schouw blijft ’s mans grootste nalatenschap. Het omvat een gigantisch stuk Mortselse geschiedenis én toekomst.

Het jubileum mocht dus natuurlijk niet zonder slag of stoot passeren. Een lezing en een bloemenhulde aan het monument passeerden inmiddels al. Morgen opent vervolgens de tentoonstelling over het leven en de verwezenlijkingen van Lieven Gevaert. Hiervoor werkte de stad nauw samen met de heemkundige kring, het Fotomuseum, het ADVN en Streekvereniging Zuidrand. Op de koop toe is trouwens ook de publicatie Ik werk(te) bij Gevaert inmiddels beschikbaar, een initiatief van de Streekvereniging Zuidrand die de invloed van Gevaert op de regio uiteenzet.

De expo is gratis toegankelijk vanaf woensdag 30 mei tot 23 juni: elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 18u in de Statielei 89.

http://www.toerismezuidrand.be/nl/150-jaar-lieven-gevaert

Tips om te Doen!