800 deelnemers maken straf statement tegen kanker tijdens Levensloop

Print

Foto: Kristof Van Rompaey

Heist-op-den-Berg / Nijlen - Levensloop Neteland heeft een geslaagde editie achter de rug aan sportcentrum De Lichten in Booischot (Heist-op-den-Berg). Negentien teams gingen er de uitdaging aan om 24 uren te wandelen of te lopen ten voordele van de Stichting tegen Kanker.

Levensloop is van oorsprong een Amerikaans initiatief dat inmiddels al in 29 landen wordt georganiseerd. Voozitter Pascal Sermeus van Levensloop Neteland blikt tevreden terug op de Booischotse editie. “Negentien fantastische teams, samen goed voor bija 800 wandelaars of lopers, namen 24 uren lang deel aan de strijd tegen kanker", zegt hij. "Naast fondsen werven voor de Stichting tegen Kanker, is het ons doel om vechters en hun zorgdragers een ondersteunend en warm gevoel te bezorgen. Zij zijn de vips van het hele gebeuren en werden dus extra in de watten gelegd. Vele vechters lieten me weten dat ze het hartverwarmend vonden."

Tijdens de slotceremonie droeg Heist-op-den-Berg zondag de fakkel symbolisch over aan Nijlen, waar in 2019 de volgende editie van Levensloop Neteland plaatsvindt. "Het evenement draait op fanatastische vrijwilligers, die een voor een meehielpen om er een geweldige gebeurtenis van te maken", zegt de voorzitter nog. "Wie interesse heeft in de editie van volgend jaar, kan daarvoor op 11 juni om 20u al afzakken naar een eerste infosessie in het gemeentehuis van Nijlen. Iedereen is welkom om mee het nieuwe Levensloop-jaar in te gaan."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio