© Hispanitas

Dikke of dunne enkels? Deze sandalen flatteren jou het meest

Bij frisse zomerlooks horen natuurlijk stijlvolle sandalen. Niet alleen je benen, ook je enkels bepalen het ideale type. Dikke of dunne enkels? Deze sandalen flatteren jou het meest!

cityfashion

Dikkere enkels?

Sleehakken

Sandalen met sleehakken zitten niet alleen even comfortabel als een paar sneakers, ze doen wonderen voor je benen en enkels. Langere benen en slanke enkels? Deze summer musthave zorgt ervoor: hoe steviger de hak, hoe meer je enkels (en kuiten) in balans worden gebracht. Tip: fijne bandjes die je enkels afsluiten van je voet zijn een no-go!

Nudekleurige sandalen

Liever op lage voet? Kies dan voor nudekleurige exemplaren. Doordat je sandalen dezelfde kleur hebben als je been, creëer je optisch één geheel. Ook hier kies je best voor sandalen zonder bandjes. Hoe meer je van de bovenkant van je voet kan tonen, hoe slanker het lijkt!

Stevige blokhakken

Net zoals een sleehak zorgt een stevige blokhak ervoor dat je enkels dunner lijken. Tip: kies je hak in een 'natuurlijke' kleur die zoveel mogelijk aanleunt bij je huidskleur, zo creëer je een extra afslankend effect!

Dunnere enkels?

Fijne zolen

Wanneer je van nature slanke enkels hebt, kun je gerust frisse sandaaltjes met dunne zooltjes dragen. Met platte zolen zet je je slanke enkels in de kijker, maar geef je toch extra vorm aan je onderbenen waardoor je figuur meer in balans lijkt.

Vetersandalen

Je smalle enkels in de kijker zetten? Kies voor een eyecatcher als een vetersandaal. Optisch verzwarend? Think again. Hoe hoger ingesnoerd je benen zijn, hoe beter je slanke features uitkomen!

Handig: deze kleur schoenen kun je met alles combineren

© Alberto Gozzi

Twijfel jij soms over je schoenenkeuze? Een paar dat bij je hele garderobe past is dan geen overbodige luxe. De kleur schoenen die je met alles kan combineren? Goud!

Sportieve sneakers

Als er één paar onmisbaar is in je schoenenkast, dan zijn het wel sneakers! Onder een jurkje of jeans, goudkleurige sneakers passen letter onder al je items. Tip: vooral instapsneakers verschenen dit seizoen geregeld op de catwalk.

Trendy muiltjes en loafers

Muiltjes en loafers zijn dé trendschoenen van het moment. Romantisch met een jurkje of classy chic onder een chino, muiltjes en loafers combineer je moeiteloos. Op zoek naar het meest veelzijdige paar? Kies dan voor goud!

Frisse sandaaltjes

De temperaturen schieten de hoogte in, tijd om je zomerschoenen boven te halen. Frisse sandaaltjes zijn een perfect match voor een gezellig terrasje, een dagje shoppen of een citytrip. Slechts in één paar sandalen investeren? Kies dan voor manusje-van-alles: goud!

Dankzij deze simpele formule vind je de perfecte hoogte voor je hak

© Nerio Giardini

Op hoge hakken lopen zonder pijnlijke voeten? De verkeerde schoen kan een echte dealbreaker zijn. Met deze tips vind je de perfecte hoogte voor je hak!

Vertrouw op de wetenschap

Een wetenschappelijke formule om je ideale hakhoogte te vinden? Ze bestaat volgens de Londense podologe Emma Supple én ze is vrij simpel. Benieuwd hoe je ze kan toepassen? Zorg ervoor dat je een stoel, een meetlint, een potlood en iemand die je kan helpen in de buurt hebt.

Doe je schoenen uit, ga met een rechte rug op de stoel zitten en houd je been recht voor je uit terwijl je je voet zo goed mogelijk ontspant. Blijft je voet in een natuurlijke, rechte hoek zitten ten opzichte van je gestrekte been? Dan heb je minder beweeglijkheid in je spieren en kies je best voor een platte schoen of een heel laag hakje, een kittenheel bijvoorbeeld. Valt je voet al bengelend naar voren in een rechte lijn? Good news, jij bent een geboren hakkendrager!

Om de exacte hakhoogte te bepalen, laat je vervolgens iemand het meetlint vanaf je hiel in een rechte lijn (evenwijdig met de vloer) vasthouden. Leg vervolgens een potlood op de bal van je voet, haaks op de tape. Het punt waar het potlood en meetlint elkaar raken? Daar lees je de afstand af: dit is jouw perfecte hakhoogte!

Kijk naar de hielen en de speling vooraan

Wil je toch eens een paar hakken uitproberen die nét iets hoger zijn? Kijk dan zeker eerst naar de versteviging in de hiel van de schoen. Hoe hoger de hak, hoe beter de kwaliteit van de hiel-cup moet zijn.

Ook de juiste maat is een echte must. Zorg er daarom altijd voor dat er een duimdikte speling zit tussen je grote teen en de punt van je schoen. In schoenen met hakken moeten je tenen nog kunnen bewegen (je maakt automatisch een “grijpbeweging”).

Tip: pas schoenen altijd in de namiddag, je voeten zwellen namelijk altijd een beetje doorheen de dag!

Stel jezelf genoeg vragen

Je droompaar gezien in de schoenwinkel? Stel jezelf altijd de vraag: ‘kan ik hier écht comfortabel op lopen?’. Als je zonder problemen kan wandelen over verschillende soorten ondergrond, dan heb je de juiste hakhoogte te pakken.

Lukt het toch niet helemaal? Probeer dan eens een ander soort hak in dezelfde hoogte: brede hakken, blokhakken, sleehakken of schoenen met een iets dikkere zool en enkelbandje lopen nu eenmaal makkelijker dan een puntige stiletto.