Ook zaterdag- en zondagavond is de Kennedytunnel deels afgesloten voor het verkeer

Foto: rr

Ook zaterdag- en zondagavond is de Kennedytunnel deels afgesloten voor het verkeer

Print
Antwerpen -

De Kennedytunnel (R1) wordt dit weekend elke avond gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer, voor grondige herstellingswerken aan de lichtarmaturen. Dat meldde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) eerder deze week. Op de nacht van zaterdag op zondag wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Nederland. De linker- en middenrijstrook zijn afgesloten voor het verkeer.

Tijdens de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 mei (20u tot 6u) wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Nederland. In de nacht van zondag 27 op maandag 28 mei (22u-6u) wordt er naargelang de voortgang van de herstellingswerken nog in beide tunnelkokers gewerkt, maar niet gelijktijdig. Verkeer op lange afstand wordt aangeraden om te rijden. Van Gent naar Hasselt rijdt u best via Brussel. Van Sint-Niklaas naar Antwerpen neemt u best de Temsebrug (N16).

 

 

Eerder deze maand doken er technische problemen op aan de lichtarmaturen van de Kennedytunnel boven de rechterrijstroken. “Het AWV heeft toen de verlichtingsarmaturen boven alle rijstroken geïnspecteerd en daaruit bleek dat de herstellingen boven de rechterrijstroken het meest dringend waren”, klinkt het. “Deze zijn toen meteen aangepakt. Uit de vaststellingen bleek dat de toestand van de armaturen boven de linkerrijstroken beter was, dus hier werd beslist herstellingen uit te voeren tijdens de volgende voorziene tunnelsluiting op 4 en 5 juni en intussen de situatie nauwgezet te monitoren.”

’s Nachts moet het verkeer in de koker waar gewerkt wordt over één rijstrook rijden. Overdag blijft de Kennedytunnel volledig open.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio