Guillaume Van der Stighelen na uitspraak De Wever: “Ik weet door welke hel ouders gaan”

Guillaume Van der Stighelen na uitspraak De Wever: “Ik weet door welke hel ouders gaan”

Print

Guillaume Van der Stighelen, voormalig reclamemaker en columnist bij deze krant, verzond een tweet na de uitspraak van Bart De Wever dat de ouders van Mawda niet alleen slachtoffer zijn, maar ook hun verantwoordelijkheid hebben: “Wat heb je nodig de dagen nadat je een kind verliest. Niet een vooraanstaand lid van de gemeenschap die je op je verantwoordelijkheid wijst en gevolgd wordt door een massa mensen die je veroordelen.”

Guillaume Van der Stighelen verloor zelf een zoon door een ongeval en ondervond aan den lijve hoe belangrijk de steun van de omgeving is. “Als ouder ben je altijd verantwoordelijk, heb je altijd de verantwoordelijkheid, dan heb je er nood aan dat iedereen tegen je zegt dat het een ongeluk was, het noodlot.” Hij wil zich niet mengen in enige politieke discussie.

“Mijn steun gaat naar politici die zich in deze zaak helemaal onthouden van commentaar, vanuit welke hoek ook. Ik vond het ook ongepast dat mensen onmiddellijk met een beschuldigende vinger naar politici wezen na het tragische incident. Met zijn uitspraak kan Bart De Wever misschien gelijk hebben, maar het is niet het moment om het te zeggen, het is niet waar deze ouders behoefte aan hebben, het kan hen nog dieper duwen. Ik weet door welke hel zij gaan. Het verdriet om een kind te moeten afgeven, zou discussies tussen links en rechts moeten overstijgen.”

LEES OOK: Scherpe reacties na uitspraak De Wever over ouders Mawda: “Onmenselijk”

MEEST RECENT