Zes weekends en vier nachten hinder op viaduct van Wilrijk door werken

Foto: Google Street View

Zes weekends en vier nachten hinder op viaduct van Wilrijk door werken

Print
Wilrijk -

Vanaf 7 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gespreid over zes weekends en vier weeknachten werken uit op het viaduct van de A12 in Wilrijk. Zestien brugvoegen in beide richtingen zijn er aan vernieuwing toe. De werken worden gelijktijdig uitgevoerd met die in de Jan De Vostunnel om de hinder te beperken en te concentreren. Het verkeer zal er bijna altijd nog over één rijstrook kunnen passeren.

De uitzettingsvoegen van het viaduct zorgen voor het opvangen van de beweging van de brugconstructie en verzekeren de waterdichtheid. Ze hebben volgens AWV echter te lijden onder slijtage.

De weekendwerken kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: werken aan het wegdek richting Brussel (16-17 juni en 4-5 augustus), richting Antwerpen (23-24 juni en 11-12 augustus) en in beide richtingen (30 juni - 1 juli en 18-19 augustus). Wanneer er gewerkt wordt richting Brussel, wordt er ook een rijstrook van de Bevrijdingstunnel richting Brussel afgesloten om verkeerscongestie te voorkomen. De oprit Wilrijk-Valaar zal ook afgesloten zijn. Tijdens de werken richting Antwerpen is de oprit ter hoogte van Krëfel/Ikea afgesloten.

Ook in de nachten van 7 op 8 juni en 2 op 3 augustus (richting Brussel) en 21 op 22 juni en 9 op 10 augustus (richting Antwerpen) wordt er gewerkt. Het gaat dan om de voorbereidende asfalteringswerken. De A12 zal dan volledig afgesloten zijn langs de kant waarop er gewerkt wordt en tijdens de nachten richting Brussel zijn zowel de Bevrijdingstunnel en de Jan De Vostunnel afgesloten richting Brussel.

Tijdens de werken geldt ook een snelheidsbeperking: 70 km/u richting Antwerpen en 50 km/u richting Brussel, vanwege de situatie in de Jan De Vostunnel en de Bevrijdingstunnel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio