Hevige brand bij dochterbedrijf van Katoen Natie: zonnepanelen ontploft

Bij J-Tec Material Handling, een dochterbedrijf van de Katoen Natie-groep, in de Lieven Gevaertstraat in de KMO-zone Vloeiende heeft vanmorgen een hevige brand gewoed. De schade is groot. De brandweer moet mogelijk nog de hele dag nablussen.

il, sare

Er wordt vermoed dat het vuur al ’s nachts ontstond maar pas ’s ochtends zichtbaar werd. Hoewel in het chemische labo waar de brand ontstond coatings ontwikkeld worden, is er volgens de gemeente Kapellen geen bijzonder risico voor de volksgezondheid. Aan de inwoners werd wel gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.

In de omgeving werden metingen gedaan omdat op het dak van de loods enkele zonnepanelen ontploften tijdens de brand. Daarbij zijn glasdeeltjes terechtgekomen op het industrieterrein zelf en op de Vloeiende tussen de Bloemenlaan en Heiakker. “Bewoners zullen mogelijk glasdeeltjes vinden, die zijn niet schadelijk bij aanraking”, aldus de gemeente. Mensen met een moestuin wordt aangeraden hun groenten extra goed te spoelen voor consumptie.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

© BFMMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio