“Zwaar investeren in het Stadspark”

Foto: Victoriano Moreno

Groen district Antwerpen wil ook parkeerplaatsen vervangen door fietsenstallingen

“Zwaar investeren in het Stadspark”

Print
Antwerpen -

Groen district Antwerpen wil in de volgende legislatuur zwaar investeren in het Stadspark. En ook een of meerdere parkeervakken per straat moeten plaatsmaken voor fietsenstallingen.

Met onder meer deze speerpunten trekt Groen district Antwerpen naar de districtsraadsverkiezingen op 14 oktober. In de volgende legislatuur is het district bevoegd voor de grote parken.

“We willen een stevig investeringsplan opzetten voor het Stadspark”, zegt lijsttrekker Tom Van den Borne. “De afgelopen jaren is daar onvoldoende in geïnvesteerd. De paden zijn verwaarloosd, de verlichting en de zitbanken verouderd. Er is een goed beheerplan, maar het werd nooit uitgevoerd. De Louiza-Marialei moet de toegangspoort worden naar het stadspark.”

Mobiliteit is voor Groen een belangrijk punt. Voetgangers en fietsers moeten daarbij een belangrijke plek krijgen. “Door de groei van het aantal fietsers zien we dat veel trottoirs worden ingenomen door geparkeerde fietsen”, zegt Van den Borne. “Die hinderen voetgangers en mensen met kinderwagens. We willen terug ruimte creëren op het trottoir door een of meerdere parkeervakken per straat om te vormen tot fietsenstallingen.”

Districtsschepen Lieve Stallaert wil de burgerbegroting dan weer verder uitbouwen door het budget op te trekken van 1 miljoen naar 1,5 miljoen euro.

Lijstvorming

Ook de eerste negen plaatsen en de lijstduwer werden ingevuld. Femke Meeusen staat op twee en districtsschepen Stallaert op drie. “Wij gaan uit van een groeiscenario in het district”, zegt Van den Borne. “Daarom wisselen we ervaren kandidaten af met nieuwe mensen.” Europees Parlementslid Bart ­Staes duwt de lijst.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio