Jada Pinkett Smith vertelt waarom ze een tulband draagt: “Mijn haar valt uit”

Jada Pinkett Smith (36), actrice en vrouw van acteur Will Smith, heeft in een interview verteld waarom ze de laatste maanden een tulband rond het hoofd draagt.

tib

Ze kreeg er zoveel vragen over dat ze besloot open kaart te spelen: “Mijn haar valt uit”, zei de actrice in Red Table Talk, haar eigen talkshow op Facebook. “Ik stond in de douche en ik had handenvol haar vast. Het was vreselijk. Ik dacht: “Mijn God, ben ik kaal aan het worden?” Het was één van de weinige momenten in mijn leven waarop ik letterlijk trilde van angst.”

Pinkett Smith schuwt persoonlijke onderwerpen niet in haar talkshow. Zo had ze het in verleden al over de moeilijke rol van het ouderschap en body image. Maar haarverlies is volgens de actrice een erg moeilijk onderwerp omdat “mijn haar verzorgen zo’n mooi ritueel was”. De emotionele impact van alopecia probeert ze op te vangen door te accepteren wat er gebeurt. “Er zijn mensen met kanker, met kinderen die ziek zijn, … Ik zie een hogere macht elke dag dingen wegnemen”, zegt ze. “Het plaatst de dingen in perspectief voor mij.”

Praktisch lost ze het op door een band rond haar haren te dragen. “Als mijn haar ingepakt is, voel ik me een koningin”, zegt ze. Haar dokters hebben geen idee wat de oorzaak van haar haaruitval is, maar ze denken dat het met stress te maken heeft.

NIET TE MISSEN